Новини

Врятувати Софійку від "медузи Горнони"

Четвер, 18 травня, 2017
Мабуть, ви всі пам'ятаєте міф про медузу Горгону, що своїм поглядом могла перетворити усе живе на камінь. А що якщо усі казки та міфи древності мають під собою реальне підгрунтя? Принаймні, коли мова заходить про такий діагноз як цистиноз, це стає схожим на правду.

Пітер Пен і гормон росту.

Середа, 17 травня, 2017
Отже, мова знову буде про нашого «маленького» хлопчика – Короля Тараса, і Зомактон. Зомактон, як ми вже всі знаємо, це гормон росту, який дуже потрібен Тарасу, щоб стати дорослим, великим, і сильним, а в першу чергу – високим!

Олежик Казмірук – як дожити до пересадки?

П'ятниця, 05 травня, 2017
Олег проходить лікування в гематології ЗУСДМЦ. Ну, як лікування, точніше сказати – спостереження, оскільки при його діагнозі (Мієлодиспластичний синдром, або МДС) проводять курс імуноглобуліну і потім довгі 4 місяці чекають на результат, ну і лікують симптоматично.

Ендопротез для юної танцівниці!

П'ятниця, 05 травня, 2017
Наша юна танцівниця – Віта Ільницька. Віта 10 років (!) займалась народними танцями, це щоб ви розуміли, дівчинка не просто любить танцювати – вона справжня артистка і професіонал! Усмішка, постава, погляд – кожна дрібничка видає, що наша красуня прекрасно почувається і досконально знає як поводитись перед камерою :)

Вдихнути життя на повну!

Середа, 03 травня, 2017
Коли тобі 22 роки, життя розкривається перед тобою яскравими барвами. Це період юнацьких подвигів та максималізму!Але коли тобі 22 і у тебе муковісцидоз, картина виглядає зовсім по-інашому.

Розчини. Реанімація СОС!

П'ятниця, 28 квітня, 2017
В реанімації ЗУСДМЦ є діти, що живуть на діалізі – діаліз буває різний, хтось приїздить тричі на тиждень в лікарню, хтось робить перитонеальний діаліз вдома, а хтось виживає завдяки своєчасній гемофільтрації на апараті Prismaflex. Зараз дві останні категорії мають загрозу лишитись без рятівної процедури.

Віфенд. Як багато в цьому слові…

Середа, 26 квітня, 2017
Буває так, що як тільки в лікарні закінчуються якісь препарати, вони одразу стають потрібні майже всім дітям на хіміотерапії. Зараз в нас закінчився Віфенд. Цей препарат призначають, коли на фоні «хімії» та низьких аналізів в дітей «розквітає» грибкова інфекція. Все починається як невинний стоматит, який стрімко переростає в рани, що не гояться, далі інфекція поширюється всім організмом, досягає легень та інших органів і може призвести до самих трагічних наслідків…

Просто дихати!

Вівторок, 25 квітня, 2017
Дуже часто, коли ми розповідаємо знайомим про наших підопічних з муковісцидозом, розмову переривають фразою “Муко що?”. Діагноз, про який у світі знають змалку, в нас викликає лишень непорозуміння і море запитань.

Онкоспар або 85 тисяч гривень на двох красунь!

П'ятниця, 21 квітня, 2017
Ми часто стикаємось з тим, що препаратів може не бути в лікарні, в продажі, в країні. Це не є щось надзвичайне – так буває. Є препарати, які можна замінити іншими, або дешевшими аналогами, або дорожчими. Є препарати, які не заміняються. А буває, що на препарат алергія – тоді його можуть замінити на дорожчий аналог.

Свята пройшли, а проблеми залишились.

Середа, 19 квітня, 2017
Як і до пасхальних вихідних, на сьогодні наші Павло та Христинка не забезпечені Пульмозимом, препаратом, що допомагає пацієнтам з муковісцидозом вільніше дихати. А нашому Ігорку Безусу необхідно пройти курс лікування антибіотиком.