Новини / Вівторок, 10 серпня, 2010

Веселі карикатури :)

Отож, минулої суботи в лікарні на Дністерській ми розважалися, створюючи свої кумедні портрети.

Нарешті діток було дещо більше, ніж на попередніх заняттях. Тому й атмосфера панувала більш радісна. Також сприяло цьому і наше веселе завдання на ці дві години.

Отже, цього разу ми вирішили розвеселити діток, спонукаючи їх подивитися на самих себе через призму гумору.

Кожен завзято взявся уявляти себе в кумедних образах, а потім пробував відобразити вигадані карикатури на папері. Дехто з юних «художників» неабияк здивував нас польотом своїх асоціативних фантазій.

Наприклад, Анічка Калиневич  , що проходить лікування у відділенні гематології, побачила себе в образі симпатичної смішної жабки. Щоправда, намалювала вона лише голову – решту домальовував її творчий «колега» Миколка. Спільними зусиллями вони намалювали надзвичайно миле жабенятко.

Анічка розпочала минулого тижня черговий блок хіміотерапії. Наразі, завдяки допомозі небайдужих людей, Аня забезпечена карбоплатиною і філграстимом, про потребу яких ми нещодавно писали  .     Особливе спасибі волонтеру Лесі Лебєдєвій, що передала для дівчинки 350 мг карбоплатини, «зекономлені» кошти пішли на купівлю філграстиму, і величезне спасибі всім, хто підтримує дівчинку – Анічка зі всіх сил бореться з недугою і ваша підтримка надзвичайно допомагає їй!

Фінансова допомога потрібна і надалі, адже в будь-який момент може знадобитись біовен моно – на минулий блок пішло 5 флаконів, та й ще кілька  флаконів філграстиму, якщо аналізи не захочуть підніматись самі.

 

Після створення художнього шедевру Миколка разом із Сашком бавилися машинками, час від часу перевіряючи виконання карикатурного завдання інших діток.


Маленька Андріянка Назар , мабуть, побачила себе в образі фруктів. J Дівчинка із захопленням розмальовувала їх здебільшого в червоний колір, який їй страшенно сподобався. Тому Андріянчиній мамі дуже важко було переконати малечу в тому, що бананчик має бути жовтий, а не червоний, і дівчинка все одно намагалася розмалювати його, як й інші фруктики, червоною пастеллю.

 

Чорнява красуня на імя Іра намалювала себе з двома

хвостиками.

Подвірний Олежик    на заняття не вийшов. Але йому та кільком іншим діткам, які через стан здоровя не змогли займатися разом з рештою дітей, матеріали для виконання творчого завдання були передані в палати.

Олежик  заступив на хімію і за кілька днів йому мають вводити філграстим, якого нажаль, немає у лікарні. Хлопчику потрібно 3 флакони філграстиму вартістю близько 500 гривень за флакон, батьки дитини просять допомогти їм з купівлею препарату, адже лікуються вони вже кілька місяців і фінансові запаси сім’ї просто таки тануть…

 

У відділенні хірургії було не менш цікаво.

 

Маленька Софійка Станчак   дуже втішилася, коли ми закликали її на творче заняття, і вирішила намалювати квіткову галявинку.

 

Ще одна дівчинка намалювала аж кілька малюнків. На них були і невідомі нам красиві квіти, і ліс з цілим сімейством їжачків, які поверталися додому після пошуків грибочків, і ще багато-багато цікавого.

Були на занятті й двоє хлопців. Один з них намалював дівчинку і багато різноманітних машин, інший – зобразив себе з шашликами на подвірї біля гарного будинку

 Малюючи, ми постійно жартували, вигадували різні кумедні історії про наші малюночки.

Анічці Свистун  ми передали матеріали в палату і домовилися з нею, що вона намалює щось гарненьке і обов’язково покаже нам свої «картини» через тиждень, коли ми знову прийдемо до лікарні проводити ще одне творче заняття, адже дівчинці  дуже подобається їх відвідувати

Отже, усі ми гарно провели час і з нетерпінням чекаємо наступної суботи.

 

Наталя Баландюк

БФ «Крила надії»

032 240 76 13

 

          Проект «Терапія радістю» здійснюється  за підтримки Львівської міської ради.