Новини / Вівторок, 23 серпня, 2011

Львівські новини

У лікарні зараз перебуває дуже багато дітей, у когось новини добрі, у когось не дуже... Але, все поступово.

Федуняк Валерій в лікарні, чекає наступної хімії. Справи у хлопця так собі - лікарня набридла, додому не можна, втомилися обидва, і Валерій, і мама. До того ж, приживання протеза відбувається не так гладко, як хотілося б - рана постійно сочиться, практично, вже місяць.

З фінансами справи йдуть теж туго - з 7146 гривень на Холоксан на наступну хімію зібрано поки 3310, за що величезне спасибі тим людям , які завжди відгукуються на наші прохання і підтримують наших багатостраждальних дітей. Не вистачає 3836 гривень. Ось такі от справи ... Холоксан потрібен на 3 вересня, часу зовсім мало.

Підтримайте Валерія, хлопчик дуже хоче додому. У мами грошей немає, батько хоч і бере участь в житті сина, але у нього вже інша сім'я, до того ж, він зараз безробітний.

Хлопцеві дуже потрібна наша допомога.


Сидоров Юра мужньо переніс другий блок гікамтіном (топотекан) - величезне спасибі всім, хто підтримує малюка - Ваша допомога і Ваші молитви дуже потрібні.
               «Відкапався» Юрчик успішно, але після блоку, звичайно ж, попадали всі аналізи, температура, стоматит, низькі тромбоцити - вчора Юрчик виглядав дуже сумним і задумливим, але не вередував і не плакав, наші маленькі дітки дуже швидко перетворюються в «дорослих» дітей і вміють запасатися терпінням .... Сьогодні повинні були вливати тромбоконцентрат. У Юрчика 2 +, донори в будь-який момент можуть знадобитися знову, так що, якщо Ви можете стати донором тромбоконцентрату для малюка - зв'яжіться з мамою, 096 278 15 17, Леся.

Друга проблема - це сети для сепарації Фрізеніус C4L. На одне переливання для Юри сет є, але якщо тромби знадобляться ще - приготувати тромбоконцентрат вже буде ні в чому...  Вартість сету 2280 гривень. Коли падають тромби, потрібно відразу переливати тромбоконцентрат, так що сети бажано мати про запас.

Також  Юрчику потрібні всякі дрібниці - нурофен від температури, кандид від стоматиту, подовжувачі, пластирі і т.д. Ще скоро планується  КТ вартістю 1000 гривень, і фінансова допомога, як і раніше, дуже потрібна.


Марич Ростик

теж у лікарні, приймає Темодал і їздить на променеву. Стан нормальний, подчуває себе непогано, на вихідні їде додому.

Не хочеться писати таких слів, але перспективи у Ростика не дуже ... Другий рецидив, пухлина мозку. В Україну Ростику можуть запропонувати тільки променеву з Темодалом, але обіцяти при цьому гарний результат лікарі не беруться. Батьки відправили документи Ростика в закордонні клініки, і з Чехії прийшла відповідь, що хлопчика готові взяти на лікування. Зараз батьки чекають запрошення і попередній рахунок на лікування. Дуже хочеться вірити, що шанс у Ростика, таки, є.

Ростик дуже схуд, причому різко, буквально за два тижні після МРТ, коли діагностували рецидив. Їсть зле, але їсть. Дуже любить складати модульне орігамі, вірніше, любить спостерігати, як мама складає, а Ростик дарує потім готові фігурки лікарям і медсестрам і хвалиться по телефону татові )


Бандурович Дем'ян успішно переніс складну операцію

і вже навіть закінчив курс післяопераційної хіміотерапії. І це, безумовно, дуже хороша новина. Зараз малюк почуває себе добре. Однак, це ще, на жаль, не кінець лікування.

Наступний крок - поїздка на ПЕТ-сканування в Польщу. Дем'яна чекають 6 вересня в Центрі здоров'я дитини у Варшаві. Кошти на поїздку є, величезне спасибі Наталії, яка допомагає хлопчику, адже мама виховує дитину одна, тато самоусунувся і без допомоги небайдужих людей навіть і не знаю, як би Дем'ян продовжував лікування ...

Але й це ще не все. Бабуся Дем'яна їздила на консультацію до Києва, і київські фахівці рекомендують малюкові авто-трансплантацію кісткового мозку, з чим повністю згодні і львівські лікарі. Зараз у малюка все чисто, але при його діагнозі є великий ризик рецидиву, після авто-ТКМ шанси значно вищі. Пересадка дуже складна процедура, обходиться вона близько 15-20 тисяч гривень з усіма препаратами і расхідними. Так що після ПЕТ будемо готується до авто-ТКМ.


Нальотова Вероніка в лікарні, передає всім величезне спасибі - з Вашою допомогою ми змогли оплатити Меронем

та МРТ голови для дівчинки. Результати обнадійливі, пухлина зменшилася. Дівчинка почувається значно краще, сьогодні мама вразила мене новиною, що вони навіть виїжджають на вулицю - здавалося б, ну і що тут такого? Повірте, для прикутї до ліжка дитини це, дуже багато.

Попереду у Вероніки довге лікування, і тримається вона молодчинкою. Величезне спасибі Фонду Допомоги і Розвитку Дітям Чорнобиля, який закупив для дівчинки основні препарати на подальше лікування, не знаю, як би ми справлялися своїми силами.

Тепер залишається тільки сподіватися, щоб лікування допомогло. І буде тільки так!

П.С.

Завдяки Вашій допомозі нам вдається купувати препарати основної хімії. Але коли після хімії падають аналізи - настає просто катастрофа. У Львові дві глобальні проблеми - немає факторів росту (Грастим, Грасальва) і немає сетів для приготування тромбоконцентрату ... Вартість Грастиму - 850 гривень флакон, Грасальви - 1200, на місяць потрібно хоч 10 флаконів, це самий мінімум - вже 8 500 гривень, а краще 12 000 - Грасальва ефективніша.

З сетами просто біда - один сет коштує 2280 гривень, для хірургії потрібно на місяць мінімум 5 штук, а для дитячої гематології - 10, це ще 34 200 гривень.

Де взяти такі гроші - розумом не зрозуміти ... Але це ціна життя наших дітей. Коли ми просимо гроші для конкретних діток - майже завжди ми збирає необхідну суму в термін, за що просто, як кажуть, хочеться «зняти капелюх» перед людьми, які не проходять мимо. Коли гроші просяться на потреби відділень, збір йде до болю повільно.

Але в цих відділеннях лежать ті ж діти, і коли сети або фактори росту закуповуються централізовано - вони використовуються набагато ефективніше для цих же дітей. Просто, коли аналізи падають, немає часу збирати гроші - потрібно одразу вводити, незалежно від того, надійшли кошти конкретно для цього малюка, чи ні.

Ми розуміємо, що сума потрібна величезна і в черговий раз звертаємося до Вас - допоможіть нам забезпечити медикаментами категорії «СОС» наших маленьких друзів.

Кошти можна переказувати на реквізити фонду, вказавши в призначенні - Добровільна пожертва.

Якщо ви хочете переказати кошти для конкретної дитини, вказуйте в призначенні - Добровільна пожертва для (П.І.П. дитини).