Новини / Четвер, 22 липня, 2010

Львівські новини. Відділення хірургії.

Діток у львівській лікарні і, відповідно, потреб останнім часом так багато, що просто не встигаємо дописувати новини ...

Гринчишин Святослав знову поїхав до Києва, «задувати» око. Величезне спасибі людям, що передали мамі в лікарні 400 гривень для малюка, завдяки цим коштам Святослав зміг поїхати до Києва. Після процедур у Києві, малюкові стає краще, значить на процедуру «задування» ока доведеться їздити ще не одноразово.
З понеділка дитину чекають у лікарні, йому планують починати хіміотерапію. Для проведення хіміотерапії потрібен препарат ломустин 40 мг. Одна упаковка в 20 капсул коштує 1750 гривень. На рахунку фонду після купівлі чергової порції мазей, гелів і розходників для Святослава залишилося 875 гривень. На упаковку ломустина потрібно зібрати рівно стільки ж - ще 875 гривень, плюс близько 350 гривень на діакарб, торбекс, корнерегель, шприци, серветки та інші «дрібниці», які купуються кожні два тижні ...
Останнім часом малюк повеселішав, став більше посміхатися. Око запалюється менше, вдома, за словами мами, буває взагалі не запалене.
Святославу, як і раніше, потрібна допомога. Зараз важливо з наступного тижня почати хімію. Мамі препарат за 1750 гривень не по кишені. Втрачати час не можна.
 
Особа Володя продовжує приймати вінорельбін. Вже 5 місяців раз на тиждень він їздить до лікарні на введення - три тижні введення препарату, на четвертий перерва.
Почуває Володя себе добре, правда в таку спеку гуляти йому не можна, тому, в основному сидить вдома.
Планові обстеження, які Володя проходить перед кожним курсом хімії, показують, що всі органи в нормі, з серцем порядок, на місці, де була пухлина, на щастя, все без змін.
У Володі залишився останній шостий курс вінорельбіна. Препарат частково купували ми, завдяки пожертвам небайдужих людей, більшу частину - 5 флаконів по 50 мг - для дитини передав фонд «Допомоги і розвитку дітям Чорнобиля». Тоді, майже пів року тому, лікарі не знали, як Володя буде реагувати на препарат і скільки курсів йому знадобиться.
Зараз вже відомо, що потрібен шостий курс і на нього не вистачає одного флакона вінорельбіна 50 мг. Вартість флакончика 2387 гривень. На рахунку фонду для Володі є 1867 гривень. Залишилось зібрати всього 520 гривень!
Допоможіть Володі закінчити курс лікування!
А ще, по секрету - 26 липня Володі виповнюється цілих 8 років! Поздоровлення та подарунки вітаються ;-)
 
Пигитяк Марічка пройшла третій блок хімії - перший після вітрянки. Все Марічкіне  лікування для нас тепер ділиться на «до вітрянки» і «після вітрянки». Хімію перенесла важко, хоч аналізи ніби й не падали сильно, Маруся все одно дуже слабка. Зараз їх до понеділка відпустили додому. Дівчинка млява, їсти не хоче, мама з перемінним успіхом годує її бульйоном.
Тільки недавно ми написали, що у Марічки все нормально, як у дівчинки з'явилася нова проблема - після операції у Марійки почалося викривлення хребта , зараз його вже видно, що називається, неозброєним оком. Дівчинка дуже сильно і неприродно горбиться.
Марічці потрібен корсет жорсткої фіксації. Коштує такий корсет 2500 гривень. Так що у нас нова стаття витрат ... Корсет необхідний, рентген хребта вже зробили. Сам корсет буде виготовлятися на початку серпня. Грошей у батьків немає.
Так само грошей немає і на уромітексан, препарату знадобиться мінімум 4 упаковки на наступну хімію, яка буде теж на початку серпня. Уромітексан коштує близько 400 гривень упаковка - це ще плюс 1600 гривень. Якось у Марічки все виходить терміново і дорого ... Я навіть не уявляю, що б робили батьки і що б було з самою Марічкою, якби не така величезна кількість чуйних людей, які вирішили, що Маруся повинна жити! Адже без Вашої допомоги продовження лікування могло і не бути. Але допомога потрібна знову. І знадобиться, швидше за все, ще не раз. Марічка дитина, викривлення ще можна зупинити і усунути, адже напевно воно загрожує не лише зовнішніми ознаками, а якщо запустити зараз - потім може бути пізно.
Корсет і уромітексан обійдуться в 4100 гривень. На рахунку фонду для Марії Пигитяк є всього лише 200 гривень. Терміново потрібно ще 3900!

 
П.С. У відділенні хірургії, як і раніше, немає дуже потрібних препаратів. Ні уромітексана, його йде упаковок 10 на місяць - це близько 4000 гривень, ні карбоплатини - теж близько 10 флаконів по 50 мг на місяць - 1580 гривень. З протиблювотних у відділенні є тропісетрон, але він допомагає далеко не всім діткам, на старших в основному, він не діє, отже, потрібен осетрон 4 мг і 8 мг в ампулах упаковок по 10 - це ще близько 1700 гривень.
За скромними підрахунками, на купівлю найнеобхіднішого потрібно 7300 гривень. Це без урахування грасальви - хоча цей препарат потрібен після хімії всім! Так само у нас стоїть відкритим питання щодо забезпечення відділення вшивними катетерами Бровіак, а краще - Грошунг, вартістю близько 2000 гривень за штуку. Ми давно мріємо про те, щоб ці катетери ставили всім діткам відділення, а не тільки самим важким - вони дуже полегшують проходження хіміотерапії, не тільки нашим маленьким друзям, але і лікарям, і медсестричкам, однак цей проект, як і раніше, тільки в мріях ...
Зараз у нас на все про все є всього лише 3500 гривень. Потрібно терміново знайти ще 3800. Найбільше лякає те, що поки ми зберемо кошти на поточні потреби - з'являться нові.
Ми дуже просимо допомогти забезпечити препаратами відділення хірургії. Ці дітки не можуть чекати кращих часів. І величезне спасибі всім Вам, за те, що ви з нами, за те, що читаєте наші новини і за те, що знаходите способи допомогти!