Новини / П'ятниця, 13 жовтня, 2023

Паліатив — це про життя!

Це про його тривалість та якісний догляд! А історії наших маленьких героїв це про боротьбу за найцінніше — час.

 

🐥Максимкові 10  і його  дитяча кімната давно  перетворилася на реанімацію. Хлопчик  не може самостійно дихати, він не бігає і не грається, як усі дітки в його віці, але обожнює книжечки, які читає йому мама і мультики.

 

 

🦁Кімната-реанімація і в 13-річного Юрчика. Він не може самостійно дихати і не може співати, але дуже любить музику та спів мами. Хлопчик попри недугу навчається, любить читати та рахувати.

 

🦄З 22 річною Софійкою ми познайомилися коли їй було лише 12. Саме з неї почалася наша історія опіки над дітьми з паліативним статусом.  У дівчинки рідкісна генетична недуга і ліків від неї, на жаль, нема. Аби жити, вона змушена приймати спеціальне медичне харчування адже не може їсти звичайну їжу. 

 

🦋  А ще у нас є 8-річна Софійка, маленький непосидючий метелик.  Разом з мамою вона декорує різні кошики, свічки та картинки. Щодня у неї похід до  реабілітолога та спеціальне харчуванн  — все аби продовжити рухливість якнайдовше.

 

14 жовтня Всесвітній день хоспісів та паліативної допомоги. Це день, коли ми нагадуємо про дітей та дорослих, які потребують паліативної допомоги. Ми не можемо їм подарувати ліки для зцілення, але можемо дати найцінніше - увагу турботу і час з рідними. І робимо це разом з вами ось уже 10 років!

 

Вдячні, кожному благодійнику, волонтеру, партнерам з НГО, лікарю, медичній сестрі , які надають  підтримку дітям та дорослими з паліативними статусом!