Новини / П'ятниця, 10 червня, 2022

Мобільні крісла для нейрохіругів

Супер-транспорт буває і таким. Зручні, мобільні крісла тепер допомагатимуть в операційних нейрохірургічного відділення дитячої лікарні святого Миколая Перше медичне об'єднання Львова. Мова про 6 крісел для операційної бригади та спеціальне крісло для нейрохірургів.

 

Для того, щоб операція була максимально безпечною та результативною, має значення навіть розміщення медиків під час втручання. Термін face to side означає, що головний хірург розташовується прямо над головою пацієнта, а його асистент – збоку. Можливість оперувати сидячи забезпечує зручний кут доступу до потрібної ділянки мозку, а ще – лікарі не так швидко втомлюються. Саме в такому положенні 8-го червня тут провели складну операцію 11-ти місячній дівчинці з полікістозною гідроцефалією. Дитячий нейрохірург Тарас Микитин провів перший тест-драйв хірургічно крісла та залишився задоволеним новим спецтранспортом.

Дякуємо ініціативі ІТ-Миколай, завдяки якій ми продовжуємо комплектацію нашого космічного корабля – системи нейрохірургічної допомоги дітям з пухлинами мозку та хребта. Можливості в лікуванні дітей, які з’явилися завдяки придбанню нового обладнання, виявилися надзвичайно цінними. Адже тепер у Львові надають медичну допомогу не лише дітям із пухлинами мозку та хребта, але й з травмами та пораненнями, отриманими дітьми через війну. Ми до цього не готувалися, та виявилися готовими.

Дякуємо, що ви з нами!💙💛