Новини / П'ятниця, 22 жовтня, 2021

Тепер кисневі концетратори можна отримати безкоштовно у сімейного лікаря

Сімейні лікарі розпочали видавати кисневі концентратори додому пацієнтам, які потребують кисневої підтримки.

 

1520 новесеньких кисневих концентратори, придбані Департамент охорони здоров'я Львівської ОДА за кошти цільової державної субвенції вирушили у медичні заклади, різних форм власності, які уклали з Національною службою здоров’я України договори про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій з надання первинної медичної допомоги пацієнтам, тобто туди, де працюють сімейні лікарі.

Усього, згідно розподілу (детально тут: https://bit.ly/3aYTmov), кисневі концентратори отримали 142 заклади охорони здоров’я Львівської області. В середньому один концентратор припадає на 1500-1800 укладених декларацій.

Наш Фонд уже рік допомагає львів’янам та мешканцям області наданням в тимчасове безкоштовне користування кисневих концентраторів. Кисневі концентратори є важливою частиною лікування COVID-19 у складних випадках. І від їх наявності, або відсутності часто залежить життя хворого. Кисневої підтримки вдома потребують люди, які очікують на госпіталізацію, або вже виписані додому з лікарні та ще не можуть самостійно дихати. За цей час концентраторами скористалися 679 осіб різного віку. Зараз ми активно ділимося з лікарнями та поліклініками своїм досвідом з надання концентраторів додому. Радіємо, що можемо бути корисними і допомогти ще більшій кількості людей.