Новини / Четвер, 25 березня, 2021

Правила, що рятують життя

Онкологія + ковід = підвищена загроза ускладнень, у понад 20% з фатальним завершенням

 

Стати частиною цієї смертельної формули може кожен, в чиїй родині чи колі спілкування є люди, хворі на рак чи в стані ремісії. Звичайно, не навмисно. Проте зараз саме той час, коли свою турботу та увагу до близьких варто показувати не візитами в гості, а відмовою від безпосереднього спілкування.

Після виснажливої хімієтерапії, пересадки кісткового мозку чи вже у стані ремісії люди, які подолали онко, залишаються дуже вразливими. Їхній імунітет потребує багато часу, щоб відновитися і мати змогу чинити опір інфекціям. А зараз вони цілком беззахисні і найпростіша «віруска» може завдати їм фатальної шкоди, не говорячи про такий агресивний вірус як COVID-19.

Найбільші ризики для онкохворих захворіти на коронавірусну інфекції пов’язані з тим, що

❗️у них практично відсутній імунітет, то ж імовірність захворіти надзвичайно висока, як і імовірність ускладнень;

❗️захворіти – означає припинити чи відкласти лікування від раку, а отже – втратити дорогоцінний час і дозволити онкології прогресувати;

❗️лікування онкохворих має свою складну специфіку, потребує інтенсивнішого спостереження, участі лікарів-онкологів, спеціального обладнання та медикаментів, що не завжди можливо забезпечити.

Якщо у вашому колі є ті, хто лікується від раку, нещодавно його подолав чи має хронічні важкі захворювання, будьте особливо уважні та не наражайте їх на небезпеку. Обмежте спілкування, як би не хотілося побачитися. Дотримуючись нескладних запобіжних заходів, ви можете зменшити свої шанси захворіти та поширити вірус COVID-19, зокрема і серед особливо вразливих категорій.

Прості речі справді рятують життя та мінімізують ризики захворіти!