Новини / П'ятниця, 15 січня, 2021

«Терміново потрібна кров...»

Мабуть, ви не раз помічали прохання про здачу крові. Переважно розшукують носії в певної групи і резуса, бо складники саме такої крові дуже потрібні комусь, хто в цей момент бореться за життя. Особливо гостро донорської крові бракує в період свят.

 

Тоді як більшість людей святкує, у когось триває лікування онкології, хтось потребує екстренної операції, а когось саме зараз лікарі витягають «з того світу» в реанімації. Усім їм дуже потрібна донорська кров. Якомога швидше.

Разом с плазмою в клітини організму потрапляють корисні речовини, а продукти розпаду виводяться, як і тромбоцити, вона сприяє загоєнню судин та зупинці кровотечі, еротрицити доносять кисень в клітини, імуноглобуліни, які виготовляють з донорської крові, підіймають імунітет і додають сил ослабленому організму чинити опір інфекціям.

Донорська кров рятує життя

❣️онкохворим,

❣️тим, хто очікує на трансплантацію чи проходить реабілітацію після неї,

❣️вагітним, з ускладненими пологами,

❣️постраждалим в катастрофах,

❣️під час хірургічних втручань.

Щороку в Україні близько 2,7 млн. людей опиняються в ситуаціях, коли їм може знадобитися донорська кров. Проте отримає її кожен третій, бо лише на 1/3 потреб вистачає крові в службах крові. Шанси ж інших залежать від ось таких оголошень та того, як швидко буде знайдено носіїв потрібної крові. Змінити ситуацію може кожен, хто не має протипоказів до здачі крові. Змінити ситуацію — означає створити запас крові та її компонентів, щоб допогти тим, хто опинився в біді.

Початок Нового року — саме час для формування нових звичок.

🩸Як стати донором у Львові?

Звертайтеся у Львівський обласний центр служби крові (вул. Пекарська, 65) щобудня з 08:30 до 13:00,

про протипокази та підготовку до здачі крові розкажуть за тел. (032) 276 97 68

Кожна здана доза крові рятує чиєсь життя!