Новини / Вівторок, 27 квітня, 2010

Львівська обласна - "СОС!

І в гематології, і в хірургії Львівської обласної склалася кризова ситуація.

                                                 

Відділенню хірургії просто критично необхідний ще один інфузомат. Точніше, відділенню необхідно як мінімум три інфузомати, але якщо найближчим часом не з'явиться хоча б один - трапиться катастрофа ...
Зараз у відділенні «два з половиною» дозатора. Вірніше, їх три, але один працює з великими перебоями. А дітей дуже багато, палати всі зайняті і кількість діток, на жаль, не зменшується.
Вартість інфузомата близько 20 тисяч гривень. Збирати на нього гроші ми почали ще в лютому, до Дня онкохворої дитини, але на сьогоднішній день зібрано лише 7876 гривень - це навіть не половина потрібної суми ... Потрібно ще 12 124 гривні.

Відділенню гематології терміново потрібний набір реактивів для визначення рівня метотрексату в крові, а до нього ще набір контролів та буфер для розведення. Вартість усього набору обійдеться 12192 гривні!
   Метотрексат - це дуже важка хімія, надмірне накопичення метотрексату в організмі призводить до непоправних наслідків, тому, його рівень у крові дитини постійно потрібно контролювати. Лабораторія львівської лікарні забезпечена необхідним обладнанням, є фахівці, що працюють з ним, і є діти, яким потрібен цей аналіз. Немає тільки реактивів. Збирати гроші на потреби відділень надзвичайно складно, але якщо реактиви до лікарні не будуть закуплені - нашим маленьким друзям не залишиться нічого, крім як їздити в Київ і робити аналіз там, і сума буде набагато більше, не кажучи вже про те, що доведеться зайвий раз вести дитину в поїзді, ризикуючи ненароком підхопити якусь інфекцію.

   Будь ласка, допоможіть придбати інфузомат і закупити набір реактивів у Львівську обласну лікарню. На долю наших малюків та їхніх матусь випадає дуже багато випробувань і додаткова безсонна ніч біля крапельниці без дозатора, коли втомленій матері дитини самостійно доводиться стежити за крапельками, які міг би рахувати «розумний» апарат, або не зроблений вчасно аналіз, можуть стати тією безглуздою випадковістю, яка просто зведе нанівець усі шанси дитини на одужання.

   Кошти на купівлю інфузомата і реактивів можна переказувати на реквізити фонду, вказавши у призначенні платежу: «Добровільна пожертва на купівлю медичного обладнання» або «Добровільна пожертва на купівлю витратних матеріалів»