Новини / Середа, 26 жовтня, 2011

Кольорові клякси :)

Цього тижня діти із гематології та хірургії, що на Дністровській, займались сучасним мистецтвом – малювали нестандартні малюнки за допомогою клякс. В роль абстракціоністів дітвора ввійшла дуже легко та вміло .

Суть роботи полягає у тому, що спершу ми наносимо клякси різних кольорів на аркуш, потім згортаємо його вдвоє. Розгорнувши листок, розглядаємо малюнок, що ж він нам нагадує - можливо там зображено песика, а може й дерево?  Кожен бачить у власній роботі щось своє.

 

Занять у гематології на цих вихідних ми знову не проводили. Та це останній тиждень карантину. Тому із нетерпінням чекаємо наступної суботи, аби креативно попрацювати із дітворою.

У відділенні хірургії на загальному занятті працювало 5 дітей і 4 по палатах.

 


 

Кінаш Владиславчик намалював лише один малюнок, тому що збирався додому. Але ним був дуже задоволений. У нього вийшов яскравий та радісний метелик, що з древніх часів є символом переродження.Будемо сподіватися, що хлопчика чекають зміни на краще :) .

Зараз Владислав піднімає аналізи і готується продовжувати лікування. На наступному тижні планується почати чергову хімію, на блок хлопчику знадобиться 8 флаконів Холоксану по 1 граму загальною вартість 2750 гривень і 35 ампул Месни вартістю 720 гривень. Всього, щоб розпочати блок для Владислава потрібно 3470 гривень, а є лише 250 і тиждень часу, щоб знайти ще 3220. Заощадження батьків за період лікування давно зійшли нанівець… Уся надія, як часто у нас буває, лише на небайдужих людей.

Дуже просимо звернути увагу на Владислава та допомогти йому продовжити лікування.

Кошти можна переказувати на реквізити фонду, вказавши в призначенні – Добровільна пожертва для Кінаша Владислава.

 


 

Михайлик цього разу був знову дуже активним. Відчувши себе абстракціоністом, намалював аж три картини і вирішив працювати над створеннями нових робіт у палаті. Перші клякси нагадували кумедну та яскраву мавпочку, на другому малюнку ми побачили чоловічка. Наполегливо малював третю роботу, на якій зображено дві хатинки,які також чимось нагадують двох людей. А між ними яскраве сонечко, що у будь-який момент здатне зігріти власним теплом.

              

Побачивши нас, Юрчик Сидоров радісно вигукнув «Волонтери прийшли! Я ще встигну попрацювати!» Юрчик збирався додому, але дуже хотів потрапити на наше заняття, і потрапив. Його клякси дуже нагадували тигра, тому Юра одразу ж взявся допрацьовувати малюнок. Але тваринка у нього вийшла не хижою, а експресивною, теплою та привітною, справжній котик :) .

 


 

Христинка намалювала декілька малюнків. Кожен із них не схожий на інший, як за кольоровою гамою, так і за тематикою. Цього разу, як і попереднього її хорошим помічником був тато, який турботливо пильнував за дівчинкою та допомагав при потребі у малюванні.

 


 

Софійкапрацювала разом із мамою. За допомогою клякс на першому малюнку вони створили надзвичайно гарне та казкове деревце, а на другому - загадкове обличчя із задуманим поглядом.Далі вони вирішили не обмежуватись кляксочками та малювали на вільну тему.

 


 

Соболевський Олежик малював у палаті. До малювання взявся не вагаючись. Доволі сміливо та впевнено наносив пензлем кольори на малюнок. На першій Олежик зобразив жучка, а на другій котика Сніжка. Власні роботи Олежику сподобались, і не дивно, бо вони видались у нього досить цікавими.

Справи Олежика надалі не дуже – хлопчик весь час у лікарні через непереривну кровотечу, що триває вже більше місяця. Величезне спасибі всім, хто підтримує хлопчика, адже за останні три тижня на одноразові пеленки, еластичні бинти, пластирі, вологі серветки та інше пішло 1070 гривень… Це понад 300 гривень в тиждень. Зараз для Олежика залишилось 885, тижня два протримаємось.

Величезне спасибі за «Монополію», яку передали з Житомира – хлопчина дуже тішився і всі вихідні мав чим зайнятись :) .

Фінансова допомога для Олега все ще актуальна. Кошти можна переказувати на реквізити фонду, вказавши в призначенні – Добровільна пожертва для Соболевського Олега. .


Довго сумнівалась приступати до роботи чи ні Віка Вавринюк, однак побачивши роботи Олежика, вирішила намалювати власні малюнки.

 


 

 Вероніка Нальотова намалювала просто фантастичного метелика. Він вийшов дуже ніжним, його кольори гармонійно поєднувались між собою. Дівчинка була дуже усміхненою і сама нагадувала того красивого метелика :) .

Наразі Вероніка продовжує хіміотерапію, завдяки Фонду Допомоги та Розвитку Дітям Чорнобиля, Вероніка забезпечена препаратами основної хіміотерапії. Але за два місяці дівчинці потрібно пройти ПЕТ-сканування. Куди саме поїде Вероніка – наразі не відомо, ще є час визначитись, та з огляду на стан дитини, звичайно, зручніше всього було б у Польщу.

 

Абстрактне мистецтво – до смаку не всім, але нашим маленьким друзям воно дуже сподобалось. Юні Пікассо та Далі змогли створити власні шедеврики та склали гідну конкуренцію сучасним художникамJ.

 

 
 

БФ «Крила надії»

 

 

032 240 76 13

 

          Проект «Терапія радістю» здійснюється  за підтримки Львівської міської ради.