Новини / Четвер, 22 липня, 2010

Розмальовуємо магнітики! :)

Раніше гіпсові магнітики потрібно було купувати - тепер їх можна робити власноруч!
 
От ми й подумали: «А чом би й нам не провести заняття з магнітиками?» Саме цим ми і займалися минулої суботи разом із дітками на Дністерській, 27.
Для цього потрібно було трішечки потрудитися, адже, спершу готуємо суміш із води й гіпсового порошку, потім заливаємо її у формочки і чекаємо, доки гіпс затвердне. Після цього витягаємо готові гіпсові відлитки і наклеюємо ззаду клейкий магніт. Ну, і останнім штрихом є розфарбовування. Після висихання фарби магнітик готовий.
Щоправда, не весь процес створення магнітиків було покладено на плечі юних «митців». Для того, щоб дітки встигли створити свій магнітик протягом одного заняття, ми переклали частину роботи, а саме, виготовлення відлитків, на себе. Завдання діток полягало в розфарбовуванні вже готового виробу.
Отож ми запаслися відлитками і попрямували до лікарні, прихопивши із собою фарби, пензлі та решту причандалля для розфарбовування.
Хороша новина – нарешті наше заняття відбулося у відділення хірургії. Там минулої суботи на занятті було четверо дітей, серед них Надійка Рягіна, маленька Даша і Софійка Станчак.
 
 
 

Надійка Рягіна  із задоволенням розмалювала гіпсовий магнітик з вишеньками. З цим завданням вона впоралась швидко і вправно. А ще, Надійка попросила, щоб наступного разу ми прихопили для неї трошки ниток і навчили плести фенечки, які ми плели минулого разу. Тоді вона не могла вийти на заняття, бо якраз мала падіння аналізів після хімії. Нажаль, гристим не допомагає Надійці, на наступний курс знадобиться грасальва вартістю 1200 гривень за флакон. Також Наді буде потрібно 6 упаковок уромітексану – це ще 2500 гривень, ми писали про це в останній новині про дівчинку.

 
Маленька Даша поринула у творчий процес разом зі своєю мамою. В той час, коли мама розфарбовувала кавунчик, Дашенька старанно вимальовувала на папері свій коронний морський пейзаж. Малеча, як справжня художниця, вже має свій власний «стиль» і категорично відмовляється малювати будь-що, крім моря:)
Найвеселіше почалось тоді, коли Даша хотіла взяти вже розмальованого мамою кавунця, а мама переконувала її почекати, бо той ще не висох...
Дашка - дівчинка бойова, тому дуже скоро мама вже хукала на кавунця, щоб він швидше сох :)
 
 
Софійку Станчак на заняття привезли трошки пізніше. Разом із нашою волонтеркою, яку також звуть Софійкою, вона розмальовувала ще один кавунчик. Зазвичай Софійка дуже сумна та мовчазна, але на занятті повеселішала. Дуже тішилася своєю роботою і радісно показувала готовий магнітик мамі.
Дівчинка пройшла четвертий блок хімії, перенесла його досить не погано. Наразі, препарати для Софійки ніби є у відділенні, на рахунку фонду зібрано 1820 гривень.
Єдиний хлопчик Михайлик  на занятті був веселий і говіркий. Спілкувався зі всіма, задавав цікаві ненав’язливі запитання. З нашим волонтером Арсеном спілкувався про динозаврів, питав чи вони Арсенові до вподоби. І, між іншим, розмалював разом з мамою ананас.
 
У відділенні гематології теж було четверо дітей: Аня Калиневич , Андріанка Назар и два хлопчика Миколка та  Михайлик.
 
 
Анічка Калиневич з радістю розмалювала магнітик, потім показала нам вже готову фенечку, яку почала плести на минулому занятті, і продовжила роботу над наступною, дуже гарною і кольоровою, аж на десять ниток, за яку взялася нещодавно.
В Ані далі низькі тромбоцити після хімії , лейкоцити ніби почали рости, навіть філграстим наразі не вводять. Кажуть, як все буде добре, то на вихідні відпустять додому.
 
 
 
Маленька Адріянка Назар також була на зайнятті, їх дівчинка відвідує регулярно. Адріянці з магнітиком допомагала мама. Чи то навіть швидше навпаки, Адріянка допомагала мамі.
Дівчинка любить відвідувати творчі зайняття. Адіянка вже давно у лікарні, через низькі аналізи та температуру малечі ніяк не вдається продовжити хіміотерапію. Сподіваємось, що скоро це минеться і дівчинка успішно продовжить лікування.
 
 
Миколка і Михайлик поводились на зайнятті досить жваво і весело, залюбки розмалювали грушку, бананчик і яблучко.
Загалом заняття пройшло весело і плідно. Усі гарно відпочили і трохи відволіклися від буденних проблем. Адже це так важливо, особливо для тих, кому доводиться щодня важко боротися за своє життя і не втрачати віру в майбутнє.