Новини / П'ятниця, 02 вересня, 2011

Коли приходить відчай та опускаються руки…

Останнім часом ми все частіше пишемо про те, що відділення залишаються без необхідних препаратів і медикаментів, причому, це стосується всіх лікарень - і регіональних, і столичних.

Періодично немає то основної хімії, то протиблювотних, то факторів росту, то антибіотиків, то розхідних. А останній місяць ми все частіше чуємо вже не істеричне «СОС !!!», а відчужене « Так важко вже давно не було ... ».

І це правда. Тільки нашкребли на Грастим - потрібно купувати хімію. Купили хімію - потрібні катетери. Ледве  закупили - знову впали аналізи і потрібен Грастим ... І так до нескінченності, по замкнутому колу ...

А саме наболіле - це сети для сепарації. У Львівській лікарні їх немає.

Це означає, що коли у наших дітей попадають тромби, вони не отримають тромбоконцентрат - приготувати його буде ні в чому, навіть якщо матерям вдасться знайти і обстежити донора, що завжди дуже не просто...  А багато хто з наших маленьких друзів живе завдяки донорським тромбам. З низькими тромбоцитами можуть відкриватися кровотечі - їх набагато легше запобігти, ніж зупинити.

Ми розуміємо, що важко всім - таке вже в нас життя. Ми розуміємо, що літо - період відпусток, і кожен трудящий має право на відпочинок. Ми розуміємо, що День знань у багатьох відбирає масу сил і грошей - відправити дитину до школи задоволення не з дешевих... Але поруч з нами є діти, у яких цього року не було Дня знань.

Дві дівчинки, дві розумниці і красуні провели 1 вересня в хірургії ЗУСДМЦ. Кожна з них мріяла сьогодні піти до школи і зустрітися з однокласниками. І обидві змушені боротися за життя. Ці дівчатка - Вероніка Нальотова і Софія Єфименко.

Софійка пройшла останню хімію, тепер її чекає ПЕТ-сканування, яке покаже, чи потрібне подальше лікування. Але до цього обстеження потрібно в прямому сенсі дожити - впали всі аналізи, з учорашнього дня вводять фактор росту, а на понеділок потрібен тромбоконцентрат. Вартість сету - 2280 гривень.

У Софійки нейробластома, в хірургії вона з травня місяця, лікування сім'я тягнула самостійно, але грошей більше просто немає. На останній ривок не залишилося ні коштів, ні сил. Але Софійка не сумує, залишається дуже доброзичливою дівчинкою, завжди в гарному настрої, тільки дуже боїться «пекучих» уколів. Батьки Софії розлучені, батько хоч і допомагає, чим може, але у нього інша сім'я, там двоє дітей.

Допоможіть придбати сет для Софії. Грошей на його покупку немає.

Веронікатільки на початку шляху - пройшла дві хімії. Результат хороший, зменшилася пухлина, пройшли болі - я тільки недавно вживу побачила сяючу посмішку цієї сонячної дівчинки, до цього вона весь час відверталася, обличчям до стіни ... Дівчинка паралізована. У Вероніки теж обвал аналізів. Теж потрібен тромбоконцентрат, і сет на його приготування - теж 2280 гривень. Так само Вероніці потрібен один флакон Грастиму - ще 850 гривень.

Перший час Вероніка, з повною апатією, дивилася в стіну, і тихенько хникала  від болю і безнадійності свого становища. Активний дитина, дуже красива дівчинка, здібна учениця - зовсім недавно це було про Вероніку. Тепер лікарня, палата, ліжко, лисенький голівка замість розкішного волосся ... Це ми знаємо, що волосся відросте, а як з цим змиритися десятирічній дівчинці? Але з поліпшенням загального стану покращився і настрій, от тільки при падінні тромбів дівчинка знову опиниться без сил, а батьки, замість того, щоб турбуватися про моральний стан доньки і оточувати її любов'ю і турботою, будуть думати, де ж узяти ці самі кольорові папірці, щоб купити на них, ні, не просто сет або Грастим - а ще один шанс для своєї дівчинки.

 

П.С. Величезне спасибі людям, які відгукнулися на попереднє прохання про допомогу - на рахунок фонду надійшло 2000 гривень, але ці гроші пішли на купівлю Холоксану для Федуняк Валери та Вероніки Нальотовой. Закупити сети ми так і не змогли. Нашим дітям як і раніше дуже-дуже потрібна допомога.

Ми не справляємося з проханнями - значить, хтось залишається без необхідного лікування ... Будь ласка, допоможіть нам справитись!

 

Кошти можна переказувати на реквізити фонду, вказавши в призначенні – Добровільна пожертва для (П.І.П. дитини).