Новини

Знову інгалятор:(

Понеділок, 12 червня, 2017
У нашої світловолосої красуні зламався інгалятор? До речі, впізнаєте?Важко, правда ж?

Рядовий Дмитро знову здає позиції...

Вівторок, 30 травня, 2017
Не встигли ми заскучитись за Дімкою, як в червні він знову має поступати на лікування в стаціонарі. І вкотре звучить наше улюблене слово “Меронем”.

Врятувати Софійку від "медузи Горнони"

Четвер, 18 травня, 2017
Мабуть, ви всі пам'ятаєте міф про медузу Горгону, що своїм поглядом могла перетворити усе живе на камінь. А що якщо усі казки та міфи древності мають під собою реальне підгрунтя? Принаймні, коли мова заходить про такий діагноз як цистиноз, це стає схожим на правду.

Пітер Пен і гормон росту.

Середа, 17 травня, 2017
Отже, мова знову буде про нашого «маленького» хлопчика – Короля Тараса, і Зомактон. Зомактон, як ми вже всі знаємо, це гормон росту, який дуже потрібен Тарасу, щоб стати дорослим, великим, і сильним, а в першу чергу – високим!

Олежик Казмірук – як дожити до пересадки?

П'ятниця, 05 травня, 2017
Олег проходить лікування в гематології ЗУСДМЦ. Ну, як лікування, точніше сказати – спостереження, оскільки при його діагнозі (Мієлодиспластичний синдром, або МДС) проводять курс імуноглобуліну і потім довгі 4 місяці чекають на результат, ну і лікують симптоматично.

Ендопротез для юної танцівниці!

П'ятниця, 05 травня, 2017
Наша юна танцівниця – Віта Ільницька. Віта 10 років (!) займалась народними танцями, це щоб ви розуміли, дівчинка не просто любить танцювати – вона справжня артистка і професіонал! Усмішка, постава, погляд – кожна дрібничка видає, що наша красуня прекрасно почувається і досконально знає як поводитись перед камерою :)

Вдихнути життя на повну!

Середа, 03 травня, 2017
Коли тобі 22 роки, життя розкривається перед тобою яскравими барвами. Це період юнацьких подвигів та максималізму!Але коли тобі 22 і у тебе муковісцидоз, картина виглядає зовсім по-інашому.

Розчини. Реанімація СОС!

П'ятниця, 28 квітня, 2017
В реанімації ЗУСДМЦ є діти, що живуть на діалізі – діаліз буває різний, хтось приїздить тричі на тиждень в лікарню, хтось робить перитонеальний діаліз вдома, а хтось виживає завдяки своєчасній гемофільтрації на апараті Prismaflex. Зараз дві останні категорії мають загрозу лишитись без рятівної процедури.

Віфенд. Як багато в цьому слові…

Середа, 26 квітня, 2017
Буває так, що як тільки в лікарні закінчуються якісь препарати, вони одразу стають потрібні майже всім дітям на хіміотерапії. Зараз в нас закінчився Віфенд. Цей препарат призначають, коли на фоні «хімії» та низьких аналізів в дітей «розквітає» грибкова інфекція. Все починається як невинний стоматит, який стрімко переростає в рани, що не гояться, далі інфекція поширюється всім організмом, досягає легень та інших органів і може призвести до самих трагічних наслідків…

Просто дихати!

Вівторок, 25 квітня, 2017
Дуже часто, коли ми розповідаємо знайомим про наших підопічних з муковісцидозом, розмову переривають фразою “Муко що?”. Діагноз, про який у світі знають змалку, в нас викликає лишень непорозуміння і море запитань.