Новини / Середа, 03 квітня, 2019

Дітям із муковісцидозом потрібні інгалятори та кисневий концентратор

Іринка, Софійка та Настя - діти різного віку, але всіх їх об’єднує одне: вони живуть із муковісцидозом. Двом дівчаткам (Іринці та Софійці) дуже потрібні потужні інгалятори німецького виробництва, які ефективно розпилюють ліки у легені. А Насті терміново потрібен кисневий концентратор.

 

     Іринка Сеник любить танцювати та співати пісні Олега Винника. Але у свої 4 рочки дівчинка вже звикла до того, що буває у лікарнях: крапельниць, голок та інгаляцій, бо у Іринки  - муковісцидоз. Ще рік тому стан дівчинки був дуже важкий, але зараз стабілізувався. Іринка - енергійна та жвава, але їй потрібен потужний інгалятор, який дозволяє донести ліки до організму з мінімальною їх втратою, а отже таке лікування дівчинки буде більш ефективним. Сім’я проживає у селі. Мама виховує дитину самостійно. Матеріальне становище у сім’ї - непросте, тож мама дуже очікує на вашу допомогу.

     Софійка Миколюк із Кам’янка-Бузька закінчує 3-й клас. Скоро дівчинці виповниться 9 років. Софійка успішно навчається і дуже любить читати. Дівчинка відвідує гурток “Дивослово”, на якому вчиться декламувати вірші та ходить на гурток англійської мови. Декламувати вірші Софійці вдається дуже добре. Вона хотіла би танцювати та співати, але за станом здоров’я не може цього робити. Минулого року у Софійки народилась сестричка - Оленка. Оскільки інгаляції дітям із муковісцидозом приходиться робити дуже часто (приблизно 9 разів у день), старий інгалятор, який Софійка використовувала декілька років, зносився і поламався, тож дівчинці негайно потрібен новий.  

 

     Про рідкісну хворобу муковісцидоз батьки 9-річної Анастасії Троніщак із Закарпаття дізналися ще коли дівчинка мала 2,5 рочки. Протягом двох років лікарі не могли встановити причину частих захворювань їхньої дитини бронхітом та пневмонією. А потім сім’я почула про рідкісний діагноз.  Настя – дуже активна дівчинка, вона грає у футбол з молодшим братиком і ходить у секцію з волейболу. Для того, щоби мати силу для звичайних дитячих ігор, Настя змушена щодня робити інгаляції та терпіти болісні процедури у лікарні. Зараз хвороба дівчинки прогресує, тому дитині призначено кисневу терапію за допомогою кисневого концентратора, який поставляє чистий кисень прямо в легені. Апарат потрібен Настусі терміново. Мама дівчинки дуже надіється на небайдужість людей. А сама Настя чекає, коли вона вже буде мати силу, щоби побігати разом із улюбленим собакою Алмазом та насолоджуватись весною сповна.

      Давайте допоможемо цим дітям дихати вільно!

     

     Нагадаємо, муковісцидоз небезпечний тим, що провокує розвиток надгустого слизу в легенях та органах травлення. Тому згодом хворому бракує кисню, бо легені не справляються зі своєю функцією.  Ці органи перестають нормально функціонувати, пацієнт погано набирає вагу, має задишку та кашель. Лікування потрібно починати якнайшвидше та продовжувати все життя.

_______________________

ПриватБанк - 5169 3305 1136 7333 (Ліпська Н.С., БФ "Крила надії" - карта фонду). Обов'язково вкажіть призначення платежу.