Новини / П'ятниця, 05 травня, 2017

Олежик Казмірук – як дожити до пересадки?

Олег проходить лікування в гематології ЗУСДМЦ. Ну, як лікування, точніше сказати – спостереження, оскільки при його діагнозі (Мієлодиспластичний синдром, або МДС) проводять курс імуноглобуліну і потім довгі 4 місяці чекають на результат, ну і лікують симптоматично.

 

 

            Що це за діагноз такий? Це група захворювань, при яких кістковий мозок не виробляє достатньо здорових клітин крові, тобто лімфоцитів, тромбів, еритроцитів в крові дуже-дуже мало, як при повному «завалі» аналізів після хімії, хоч хімію пацієнт і не проходив… Просто, його кістковий мозок не працює так, як належить. 

            Всі ми знаємо, що без функціонуючих клітин крові жити людина не може, і якщо їх немає – то їх потрібно перелити. Так, саме завдяки донорській крові та її компонентам живуть дітки з МДС, саме завдяки переливанням живе і Олег!

            Але є і інша сторона медалі – при частих переливаннях накопичується дуже багато заліза, і ослаблений організм сам не здатен його вивести – для цього потрібні спеціальні препарати, наприклад, Ексіджад, що протягом кількох місяців ефективно виводить цей надлишок.

            От тільки Олежику «пощастило» лікуватися тоді, коли препарату немає у лікарні! А упаковка Ексіджаду – її вистарчає на місяць – коштує не багато, не мало, а 23 000 гривень…

            Попереду в Олега ТКМ, оскільки якщо імуноглобулін не допоміг – іншого лікування немає, а те, що Олег на це лікування не відгукнувся, зрозуміло вже, хоч чекати по протоколу ще місяць.  Неродинна  ТКМ – це 120 000 Євро. Пошук донора вже триває, це ще 152 175 гривень, яких нема… Ну і три упаковки Ексіджаду, як мінімум – це ще 69000 гривень. Таким чином, Олежик, один з наших «найдорожчих» хлопчиків.

            Він вже пє препарат місяць і його стане до початку тижня. Далі – потрібна ще одна упаковка, і вона їде до Львова! От тільки, чи зможемо ми її викупити?

            Якщо ви бажаєте допомогти, кошти можна переказувати на реквізити фонду, вказавши в призначенні : Добровільна пожертва для Казмірука Олега.

Від 10.05.2017: Так і живемо - капаємо кров і виводимо надлишок заліза ексіджаджадом. Потрібно ще 2 упаковки.

Дякуємо!

Координатор адресної допомоги 
Марина Анісімова 050 370 90 02