Новини / Вівторок, 17 травня, 2016

Валерія Фостійчук – і знову з початку…

Багато хто з вас пам’ятає маленьку тендітну дівчинку з хірургії – коли ми познайомились в далекому 2009, Лєрі було 12 років, вона була худорлявим підлітком і щойно закінчила основний курс хіміотерапії. Підтримуючу Лєра теж успішно пройшла, і 5 років все було добре. Ну, гаразд, майже все.

 

            5 років Лєра Фостійчук  проходила зі страшною металевою «штукою» в нозі – незаживаюча рана, постійні промивки-перев’язки, перелом, гіпс, деформація ніжки… Це лише те, що кидалось в очі. Але все було чисто по основному захворювання – саркома відступила.

            Та коли врешті зняли гіпс і апарат – вистрілив рецидив. Це сталось літом 2014 року. Лєра і так досить часто бувала в лікарні за ці 5 років, а тут довелося повернутися ще й в стаціонар.

            Після ХТ і променевої була пересадка – авто-ТКМ в Києві минулого літа. Лєра все змогла, все пройшла, все витримала. Більше того, восени збулась її мрія - вона стала студенткою Київського інституту культури :) Майже всі шкільні роки Лєра провела вдома, на індивідуальному навчанні, і нарешті пари, однолітки, спілкування! Для веселої і активної дівчинки, якою Валерія залишилась, не зважаючи на хворобу, це було справжнє щастя! Але… Конспекти знов довелось відкласти подалі.

-         О, привіт!, - кажу, - ти руда? Оце несподіванка!.

Лєра сміється, мама теж.

        Та, - каже мама, - вона знає, що і так коси вилізуть, вирішила пофарбувати.

            Лєра знову в лікарні. Позаду променева. Попереду хімія. Доцетаксел і Ондансетрон вартістю 5830 гривень вже закупили, перший блок Валерія успішно відбула і на вихідні поїхала додому. Завтра-післязавтра впадуть лейкоцити і знадобиться філстим, 2-3-5 (?) флаконів – не відомо… Вартість флакончика – 1088 грн, вартість пяти – 5444 грн.

  А за 3 тижня наступна хімія, і знову гемцитабін – 2107 грн, доцетаксел – 5725 грн, ондансетрон, філстим і хто знає що ще.

            За роки боротьби родина виснажена повністю. Повністю. Батько Лєри мобілізований, на сході, в горячих точках…

            Будь ласка, допоможіть Валерії! Дівчинці дуже-дуже потрібна допомога!

Реквізити для надання допомоги:
БФ "Крила надії"
ЦФ ПАТ «Кредо Банк», м.Львів
МФО 325365
ЄДРПОУ 35620901
Рахунок 2600001336292
Призначення платежу - добровільне пожертвування для Фостійчук Валерії.

 

Координатор адресної допомоги 

Марина Анісімова 050 370 90 02