Новини / Вівторок, 30 червня, 2015

Діти на діалізі – наша найстабільніша стаття витрат…

Діти з важкими хронічними захворюваннями – це окрема категорія наших підопічних. Це діти, які в прямому сенсі живуть на препаратах. І хоч іноді дуже важко аврально знайти 10 чи 20 тисяч на «хімію» для онкологічних, повірте, в рази важче щомісяця вишукувати одну, дві, три тисячі на супутні препарати, які постійно вживають наші «діалізник»…

 

            Їх у нас всього п’ятеро, а кошти терміново потрібні наразі лише трьом – Іринці, Діанці і Миколці.

            Іринка Павлишин наймолодша з трьох, весела, життєрадісна і дуже красива дівчинка і це не зважаючи на те, що через нестачу кальцію та з інших, пов’язаних з хворобою причин, у дівчинки деформовані ніжки, їй важко ходити, та вона навіть пристосувалась бігати :)

            На діалізі Іринка живе з 2011 року, весь цей час Іра з мамою регулярно їздять на обстеження в Білорусію і чекають донора. Три дні на тиждень вони їздять на діаліз і щодня Іра приймає жмені таблеток – цього разу дуже потрібні Альфа-Д3 Тева 10уп, та Гіно-тардиферон 10 упаковок, цього стане на 2,5 місяці. Також Ірі постійно потрібні урологічні катетери – по 60 штук на місяць, і економити на них не можна, бо повторне використання одноразового катетера фактично гарантує запалення, а імунітет у дівчинки дуже слабкий.

            Отже, наразі, дівчинці потрібно 3 953 гривень на 10 упаковок Альфа-Д3 Тева, 10 упаковок Гіно-тардиферону і 150 урологічних катетерів – ці медикаменти мають допомогти дівчинці пережити ближчих 2-2,5 місяців.

 

            Наступна Діанка Халюзіна. Діані 19 років, через хворобу вона не змогла продовжити навчання, хоч і встигла поступити в кулінарний технікум після школи, та повчитись там не довелось… На діалізі Діана живе вже майже два роки – з серпня 2013, а тоді в тому далекому серпні їй давали рік часу, щоб зробити пересадку, та досі немає ні донора, ні коштів. Що залишається казати про стан дівчинки?

            Діана також приймає безліч препаратів щоденно, і зараз їй дуже потрібні Енап 2уп, Кальцій Д3-Нікомед 2уп, Медрол 2уп, Омез 2уп, Магне В6 2уп, Вітамін Е 2уп – це місячна потреба в ліках. До того ж на наступний тиждень нам потрібно оплатити КТ грудної клітки, яке робили Діані, вартістю 1000 гривень.

            На жаль, виходить так, що кошти, які можна було б складати на пересадку, без якої у дівчинки немає майбутнього, йдуть на супутнє лікування. Цього місяця діанці дуже потрібно 2 434 грн, а зібрано з них лише 254 гривні…

 

            Ну і Микола Шот. Микола наш самий дорослий хлопчик – йому 21 рік і юридично він вже зовсім не дитина. Та якщо ви гадаєте що ми навмисне даємо для ілюстрації старе фото, то є два моменти. Перше – так, ви праві, це фото минулорічної давності. Друге – справа в тому, що за цей рік Микола зовсім не змінився. Зовсім. Він далі виглядає значно молодше свого віку.

            На діалізі хлопець живе 9 років. За цей час йому зробили родинну пересадку нирки від дідуся, та нирка була відторгнута одразу і видалена. З тих пір Микола чекає на неродинну пересадку в Білорусії. Він намагається жити звичайним життям, вчитись, шукає роботу – на жаль, безрезультатно… А ліки потрібні щомісяця, і при всьому бажанні, заробити на них Микола не може.

            Цього місяця хлопцю вкрай потрібні АльфаД3 8уп, Гіно-тардиферон 2уп, Кальцій Д3-Нікомед 3уп вартістю 2 873 грн.

            Будь ласка, допоможіть нам забезпечити безперебійне лікування для наших «пересадочників». Всі вони по декілька років живуть на гемодіалізі і єдиним порятунком для кожного з них може стати лише пересадка нирки від неродинного донора, яка в силу законодавчих нюансів, неможлива в Україні. Лише закордон, лише тисячі доларів і роки очікувань…

            Ми дуже просимо, не проходьте повз наших підопічних… Крім нас, на жаль, їм ні на кого сподіватись. 

  Дуже потрібна допомога!

 

  Кошти можна переказувати на реквізити фонду, вказавши в призначенні платежу: Добровільна пожертва для П.І.П.

 
Координатор адресної допомоги 
Марина Анісімова 050 370 90 02