Новини / Понеділок, 17 березня, 2014

Лесюк Віталік – третій рецидив.

У Віталіка Лесюка третій рецидив рабдоміосаркоми параорбітальної ділянки зліва. Два тижня тому його прооперували в інституті Раку. Зараз хлопчик повернувся до Львова і йому потрібно чим скоріше починати хімію. Планується, що розпочне він її завтра, якщо все буде добре, однак, на перший блок бракує 3 флаконів Іринотекану.

            Всього потрібно 5 флаконів препарату, два вже є, ще три вже замовлені і до кінця тижня мають бути. По сьогоднішнім цінам вартість Іриноткекану близько 1000 гривень за флакон, «залежно від курсу долара», як сказали на фармфірмі. Три флакона – це 3000 гривень, а з зібраних для хлопчика коштів залишилось 150 гривень. Дитині потрібно 2850 гривень  до кінця тижня.

            А тепер про Віталіка. Віталіку 10 років, а коли він захворів – було 5. Тобто вже 5 років він бореться з хворобою, бореться по різному, з допомогою операцій, хіміотерапії, променевої, а коли це все не допомагає – в хід іде оптимізм, невгамовність, непосидючість і нестримна енергія. Віталік живчик і непосида, яких пошукати. За всі роки його не могли втримати ні крапельниці, ні низькі аналізи, ні погане самопочуття. Просто «хлопчик-енерджайзер».

            Зимою 2010 він закінчив лікування. В 2011 стався перший рецидив. Зробили операцію, пройшли променеву і хімію, хвороба відступила. В 2013 стався другий рецидив – знову, операція, хімія і ніби все добре. Місяць тому пройшли контрольне МРТ і… Так, рецидив. Вже третій… Вітальку знов прооперували, цього разу видалили вже більшу частину ураженої ділянки, операція була більш травматичною і тепер у хлопчика не піднімається ліва повіка, сподіваємось, це не назавжди, але головне, щоб забрали все утворення.

            Тепер пора починати хімію і ми сподіваємось, завтра хлопчик її почне, однак, потрібно викупити решту препарату, адже пів курсу – це не лікування…

            Будь ласка, допоможіть Віталіку! Останніми пятьма роками свого життя він завдячує всім вам. Гікамтін, вінорельбін, МРТ, антибіотики – це все було придбано з вашою допомогою і на ваші кошти. Та, нажаль, все повторюється. І хлопчику знову потрібна фінансова підтримка, бо знову йде боротьба за виживання.

            До кінця тижня потрібно 3000 гривень і ми дуже сподіваємось, що зберемо їх. А якщо цей курс пройде успішно – а з цим хлопчиком він може пройти лише успішно - то за два тижні знадобиться ще 5 флаконів Іринотекану і ще 5000 гривень відповідно.

            Дуже потрібна допомога!

Кошти можна переказувати на реквізити фонду , вказавши в призначенні платежу: Добровільна пожертва для Лесюка Віталія.

Координатор адресної допомоги 
Марина Анісімова 050 370 90 02