Новини / Понеділок, 11 листопада, 2013

Новий апарат штучного дихання у ЗУСДМЦ. Ми це зробили!

У відділенні інтенсивної терапії ЗУСДМЦ з’явився новий апарат штучної вентиляції легень Neumovent Graph Net. Він був вкрай необхідний для реанімації центру, де проходять лікування діти з важкими патологіями зі всієї західної України.

            Донедавна в реанімації центру працювало 4 апарати ШВЛ, та, нажаль, цієї кількості було замало для потреб маленьких пацієнтів. Саме тому на початку 2013 року, спільно з львівськими ІТ-компаніями, ми розпочали проект «Дихай. Живи!» , що став логічним продовженням благодійної акції «Львівське ІТ – для онкохворих дітей на Миколая 2012» і мав своєю метою зібрати 270000 гривень на апарат ШВЛ.

            Під час двох проектів загалом було зібрано 379684 гривень. Було придбано лазер для цитофлоуриметра вартістю 106000 гривень для лабораторії центру, та апарат ШВЛ вартістю 270000 гривень для реанімації. Залишок коштів – 3684 було переміщено на проект «Сучасна медицина» , що був спрямований на придбання двох ін’єктоматів Перфузор Компакт С і розхідних для них для відділення хірургії ЗУСДМЦ, де проходять лікування діти з онкозахворюваннями. Обидва ін’єктомата вартістю 17805 гривень разом з розхідними також передані у лікарню і працюють на благо маленьких пацієнтів.

            Проект «Дихай. Живи!» по праву можна вважати найуспішнішим проектом фонду, адже окрім стовідсоткового результату він приніс нам безліч нових друзів і масу позитивних емоцій! Ми безмежно вдячні працівникам львівських ІТ-компаній, які своїм ентузіазмом захопили і об’єднали не лише колег – проект швидко вийшов за межі Львова та України, і, з рештою, за межі сфери ІТ.

            Щиро дякуємо всім, хто долучився до цієї прекрасної ініціативи – всім, хто переказував кошти, встановлював скриньки, монтував ролики та поширював інформацію! Особлива подяка організаторам та учасникам благодійного мистецького онлайн аукціону  , всім, хто передавав свої твори, всім хто їх купував і всім, хто забезпечував роботу аукціону технічно! Дякуємо організаторам і учасникам фестивалю «Українська весна» в Польщі, що також підтримали наш проект! Дякуємо всім, хто жертвував свої кошти, свій час, свої сили на купівлю такого вкрай необхідного обладнання, що вже зараз допомагає лікарям центру рятувати наших дітей.

            Ви всі разом допомогли нам, батькам наших підопічних та лікарям ЗУСДМЦ як ніколи повірити в те, що надія є!

 

Координатор адресної допомоги 
Марина Анісімова 050 370 90 02