Новини / Середа, 06 листопада, 2013

Козак Павло – життя з муковісцидозом або 58 800 гривень.

Павло Козак наш новий знайомий. Хлопцю 17 років і, як всі ми в цьому чарівному віці, він сповнений надій і сподівань.

            Павло оптиміст, жартівник і дуже симпатичний юнак, словом, він ніяк не підпадає під мої уявлення про хвору людину. Та, нажаль, у Павла муковісцидоз .

            Кілька років тому я і не знала про таке захворювання, зовсім недавно я вважала, що при цьому діагнозі неможливо жити повноцінним життям, а вчора ми познайомились з Павлом і стало зрозуміло, що в цьому житті можливо все!

            Павло веселий, розумний, активний хлопець, йому стало сил не замкнутись на хворобі, не обізлитись і не впасти духом, він організований, зібраний, працьовитий і дотепний, цікавиться футболом, відвідує матчі, вчиться в Політехніці, пише комп’ютерні програми. Та все це не далось йому просто так – це результат постійної праці самого хлопця, батьків і лікарів, адже як би легко все не виглядало, насправді хлопцю доводиться серйозно займатись своїм здоровям і зараз він дуже потребує нашої підтримки!

            В перших числах грудня Павло повинен лягати в лікарню – це планове лікування, яке хлопець проходить двічі на рік. Проблема в тому, що йому потрібні два дуже дорогих препарата, від яких залежить його життя.

            Один з них – антибіотик Тазар. Флакон 4,5 грами коштує 200 гривень, а на курс хлопцю потрібно аж 84 флакони вартістю 16 800 гривень.

            Другий препарат Пульмозим потрібен для інгаляцій, які Павлу доведеться робити двічі на день протягом двох місяців. Всього знадобиться 120 небул. Упаковка №6 коштує 2100 гривень і таких упаковок потрібно 20 – це 42 000 гривень.

            І того – на курс терапії хлопцю потрібно 58 800 гривень і у сім’ї цих коштів немає.

            Ми дуже просимо підтримати Павла і допомогти зібрати кошти на лікування. Лікування почнеться за місяць і ми дуже сподіваємось встигнути!

Кошти можна переказувати на реквізити фонду , вказавши в призначенні платежу: Добровільна пожертва для Козака Павла.

Координатор адресної допомоги 
Марина Анісімова 050 370 90 02