Новини / Понеділок, 29 липня, 2013

Рятівні катетери для двох львівських хлопчаків.

Колись давно ми мріяли щоб вшивні катетери по типу Бровіак ставили всім нашим діткам з Львівського центру. Це було кілька років тому, ці катетери не продавались в Україні, їх дарували нам благодійники і допомагали купувати друзі з дальнього і ближнього "закордону". Вони були нашою вічною проблемою, головним болем наших лікарів і порятунком для наших дітей. І ми безмежно вдячні всім, хто допомагав нам всіма правдами і не правдами отримувати ці катетери.

 

             Їх цінність в тому, що такий катетер стоїть по пів року, а при акуратному догляді і довше, дитину не мордують частими перестановкам. Звичайні катетери треба постійно міняти, а дитячі венки, «спалені» хімією, стають тоненькими і попасти в таку венку мед сестричці з кожним разом все важче, особливо у малюків, це займає все більше зусиль персоналу і викликає все більше страждань у дітей, чиї дні і без того наповнені неприємними процедурами і поганим фізичним самопочуттям. А іноді їх взагалі не вдається встановити, що призводить навіть до відтермінування лікування.

            Є і ще один нюанс – коли дітей відпускають додому, звичайний катетер потрібно знімати, і завжди є ризик, що коли щось станеться – лікарі не зможуть моментально зреагувати і ввести необхідний препарат, бо встановлення катетера займе час, а відлік іноді йде на хвилини…  Коли стоїть вшивний катетер – лікар завжди має доступ до вени і завжди може ввести необхідний препарат без зволікань.

            Тепер ми можемо купувати їх в Україні, і теоретично тепер їх можна ставити всім нашим підопічним, єдина проблема, яка у нас залишилась – це їх вартість. Зі всіма знижками, які надає нам постачальник, вартість одного катетера – 1600 гривень. Це не сума, якщо мова йде про спокій дітей, мам і лікарів, однак, і цю суму деколи ніде взяти.

            Сьогодні нам потрібно два вшивних катетера по типу Бровіак. Один для Гонського Максимчика з гематології, і один для Садовського Василька з хірургії. Обоє хлопчаків приймають хімію. Катетери потрібні чим скоріше, щоб діти не відкладали лікування, до того ж за тиждень наш любимий хірург, який роками ставить ці катетери нашим дітям, піде у відпустку і ми маємо встигнути.

            Два катетера – це 3200 гривень.

            Будь ласка, допоможіть придбати катетери для наших дітей.

Кошти можна переказувати на реквізити фонду , вказавши в призначенні платежу: Добровільна пожертва для (П.І.П. дитини).

Координатор адресної допомоги 
Марина Анісімова 050 370 90 02