Новини / Вівторок, 11 грудня, 2012

Роман Климочко – дуже потрібна допомога і донори!

            Напевне, Ви пам’ятаєте Ромчика Климочко. Зараз хлопець перебуває у відділенні трансплантації київського Охматдиту, там, де майже два роки тому йому зробили пересадку кісткового мозку від молодшого брата. З того часу Роман і його сім’я винесли багато випробувань і, нажаль, кінця і краю їм не видно.

            Роману діагностують мієлодиспластичний синдром. Це означає, що ТКМ, нажаль, не подіяла. Тепер Ромчику потрібна повторна пересадка. Але за неї наразі мова не йде. Хлопчик на стільки слабий, що аналізи не піднімаються зовсім… Ця боротьба з показниками крові триває вже два роки, після ТКМ ніяк не хотів підніматись гемоглобін, зараз він також дуже низький, як і тромбоцити. Через низькі тромби у хлопчика виникають внутрішні кровотечі і гематоми, з приводу такої гематоми вчора його прооперували.

            Останні два роки сім’я живе на межі сил. Сам Ромчик втомився надзвичайно, він постійно залежить від переливань крові та компонентів, він постійно під наглядом лікарів, всі віруси та інфекції одразу чіпляються, ослаблений організм майже не бореться. Апетит нульовий, настрій такий самий…

            В Києві хлопчик з мамою, ні родичів, ні друзів у столиці в них немає. Вони одні. Тато у Львові з молодшим сином, до того ж він не може не працювати. До Києва вони їхали на планове обстеження, а затримались на довгі тижні… Це було не очікувано, мама на день-два відпросилась з роботи, вони і не думали, що залишаться так на довго.

            Зараз самим гострим питанням для Ромчика є кров. Оскільки Роман залежний від переливань, йому постійно потрібні донори. Кожного тижня йому хоч раз мають переливати тромбоконцентрат та ер-масу. У Романа 2(-). Донорами тромбоконцентрату можуть бути лише чоловіки з 2 групою крові, з будь-яким резусом. Донорами ер-маси можуть бути і чоловіки, і жінки з 2(-). Якщо Ви можете і хочете бути донором для Ромчика – будь ласка, зателефонуйте мамі – 098 261 54 53, Галя. Від донорської крові, без перебільшень, залежить життя хлопця.

            Також донорську кров потрібно додатково перевіряти, і за ці обстеження доводиться платити мамі. Одне обстеження – 585 гривень. Два переливання в тиждень - це мінімум 1170 грн, в ідеалі, якщо перший же ж донор підійшов, а якщо ні – треба шукати і обстежувати наступного. Ні коштів, ні донорів в місті, де у них немає нікого, мама знайти вже не може.

            Будь ласка, допоможіть Роману! Настав той момент, коли самі вони вже не справляються. Ми дуже просимо всіх киян, якщо Ви можете стати донором для Романа, будь ласка, зробіть це!

           Дуже потрібні кошти, донори та Ваші молитви.

Кошти можна перераховувати на реквізити фонду, вказавши в призначенні:  Добровільна пожертва для Климочка Романа.
 
Координатор адресної допомоги 
Марина Анісімова 050 370 90 02