Новини / Четвер, 29 грудня, 2022

Миколака передає всім привіт!

Дві трансплантації за півроку, кома, кілька операцій, і важкі місяці очікування - це історія про 8-річного незламного хлопчика Миколку і його вражаючу усмішку !

 

Цей малюк ще то шило стрибати, бігати, навіть коли болить для нього звична річ. А три роки тому цій дзизі діагностували ниркову недостатність. Малюк був у важкому стані і постійно потребував гемодіалізу, саме тоді його почали готувати до родинної пересадки нирки, яку мала віддати мама. Але війна ці плани зруйнувала…

 

Миколку у важкому стані евакуювали до Польщі і продовжували готувати до пересадки, яку таки зробили у Львові влітку. На жаль, мамина нирка не прижилась в організмі сина. Затромбований орган видалили і знову розпочали гемодіаліз, а далі важкі місяці очікування…

 

У листопаді для Миколки знайшли іншу нирку - від посмертного донора. Орган для хлопчика віддала фактично інша дитина 17-річний хлопець трагічно загинув і батьки дали згоду на донорство. Але і після цієї пересадки Миколці довелося боротися, організм не відразу прийняв новий орган.

 

Але!  Вже  свої іменини Миколка святкував вдома. І до лікарні приходить лише на огляди, бігає між поверхами відділень голосно сміючись. Він одужує, він більше не прив’язаний до апарату гемодіалізу, він усміхнений. Він ще один приклад незламності, командної роботи і боротьби, а це і лікарі, батьки, родичі і ті, які постійно допомагали Миколці фінансово!