Новини / Вівторок, 27 листопада, 2018

Щедрий вівторок.

Сьогодні - Щедрий Вівторок,- день, коли в усьому світі традиційно відбуваються акції на користь благодійних організацій.

         У нас є декілька проектів, які саме зараз потребують тепла і уваги. Але серед них один дуже і дуже особливий, бо він про двох дітей, яким потрібна дуже особлива увага. Це – дівчатка. Одній 8 місяців, іншій – 9. На двох у них один діагноз – СМА, і спільна небезпека прожити все життя у дитячій реанімації .

        СМА (спінальна м'язова  аміотрофія) - це коли поступово перестають працювати м'язи. Спочатку стає важко рухати ручкою чи ніжкою, потім перевертатися. А згодом м'язи, що відповідають за скорочення легень,  перестають працювати. І дитина вже не зможе дихати самостійно. Ось тоді замість неї починають дихати апарати примусової вентиляції легень. А де в нас є така апаратура? Правильно, - в реанімаціях. І діти стають маленькими "в’язнями " закритих відділень. Єдині краєвиди, які доступні їхнім очкам, - лікарняна стеля. Єдине товариство – лікарі та медсестри. Єдина «музика» -  пікання апаратів сусідів. Сусіди змінюються, а маленькі заручники апарату штучного дихання так і залишаються на місці. День за днем. Тиждень за тижнем. Місяць за місяцем. Так минає їхнє життя. Засуджені у в’язницях мають можливість вийти бодай на короткий час прогулятися у подвір’ячку та  побачити як змінюються пори року,  відчути дощ на обличчі, чи вітер, чи спеку, злапати сніжинку. Діти, прив'язані до апаратури в реанімації, позбавлені такої можливості. 
        Зараз у нас є дві таких дитини. Одна вже живе в реанімації, інша в будь яку  мить може туди потрапити . Життя цих двох дітей залежить від коштів. 1млн на двох - щоб не жити все життя в реанімації.
 
        Призначення платежу  добровільна пожертва  на проект  "Дихай!Живи!"
        Реквізити для надання допомоги:

       БФ "Крила надії"


       Західне ГРУ ПриватБанку м.Львів
       МФО 325321
       ЄДРПОУ 35620901
       Рахунок 26000060442841
Координатор напрямку допомоги дітям з муковісцидозом
Якимюк Соломія
Тел.060 32 32 550