Новини / Понеділок, 27 серпня, 2018

Хочу додому!

Останні два місяці цього чудового літа Миколка провів не на морях чи в горах, вдихаючи чисте повітря, і навіть не у своїй кімнаті вдома, серед люблячої родини. Останні два місяці домом для хлопчика стала лікарня Охматдит.

 

            Миколці всього вісім місяців. Третину свого життя він провів у стінах реанімації. І самостійно дихати для нього – це складна щоденна праця та величезні зусилля.

            Його поневіряння почалися через те, що народившись, він не зробив першого подиху та не повідомив світ про своє народження голосним криком. Відтоді йому бракує повітря. Пневмонії його просто переслідують.

Остання, яка вчепилася в Миколку два місяці тому, настільки ускладнила йому дихання, що дитину врятувала тільки трахеостома (спеціальна трубка для дихання) та підключення  до апарату штучної вентиляції легень.  

            На сьогодні хлопчик продовжує лікуватися і лікарі зауважують позитивну динаміку. Його вже відключили від апарату штучної вентиляції легень. Та встановили шунт. І Миколка з задоволенням дихає сам. А також – посміхається. До всіх, хто є навколо нього. Щоправда, навколо нього поки що тільки лікарі та медсестри. І – лікарняні стіни. Отож, запахи, які знайомі Миколці – це запахи лікарняної стерильності та ліків.

            Як пахне вдома його ліжечко він не знає. Тому що додому його відпустять тільки тоді, коли хлопчика забезпечать усією необхідною апаратурою. А потрібно йому кисневий концентратор, відсмоктувач та інгалятор.

            Вартість вільного подиху Миколки становить - 43 692,80 грн.

Реквізити для надання допомоги:
БФ «Крила надії»
Західне ГРУ ПриватБанку м.Львів
МФО 325321
ЄДРПОУ 35620901
Рахунок 26000060442841
Призначення платежу - добровільне пожертва для Безпалька Миколи.
 
 Координатор проекту
Яким'юк Соломія 0673232550