Новини / П'ятниця, 04 листопада, 2016

Діти героїв.

Лєра, Владік, Юліана. Різний вік, різні діагнози, різні вподобання, різні долі. Здавалось би, що може об’єднувати цих трьох дітей? У них дві спільні риси – всім трьом постійно потрібні дорогі ліки і всі троє відпускають батьків в АТО.

  

            У Лєри Фостійчук Саркома, після тривалого лікування і кількох років ремісії хвороба повернулась – мрії, навчання, друзі – зі всім довелося попрощатись, щоб продовжити боротьбу за життя. Лєра проходить хімію – Доцетаксел+Гемцитабін – 7000 грн щомісяця, щомісяця Бондронат для кісток – ще 3600грн. І КТ раз в пів року – 4500 грн, якраз маємо цього тижня оплатити.

            Лєра продовжує бути веселою, активною дівчинкою, намагається продовжувати навчання між хіміями, відвідувати концерти, бачитись з друзями. Самотужки з лікуванням їм не справитись ніяк. А без лікування все може закінчитись дуже погано…

 

            У Владіка Балакунця стався рецидив гострої мієлоїдної лейкемії і в липні 2015 року хлопчику зробили ТКМ від сестрички. А невдовзі розпочалась легенева РТПХ і безкінечні ускладнення, контролі, реанімації, обстеження, препарати… Це все триває досі.

            Тільки вдавалось побороти щось одне і родина тихесенько видихала, як вже за тиждень батьки летіли з Владіком у лікарню з новим ускладнення (енцефаліт, грибок, гній в легенях, внутрішні крововиливи – це те, що перше приходить на згадку). Вже більше року вони живуть в дорозі між Львов, Києвом та Червоноградом. І тільки батько хлопчика періодично ще їздить на Схід, в зону АТО.

            Щомісяця Владіку потрібні підтримуючі препарати – Селлсепт, Фромілід, Фінлепсин, Валавір – по 3000-3500 грн, і регулярно щось додається, а родина вже просто не стягує самотужки купувати всі ліки. Владік бореться відчайдушно і вперто, але і хлопчик, і мама з татом дуже-дуже втомились і мріють забути все як страшний сон.

 

            Палюк Юліана хворіє на Ювенільний ревматоїдний артрит (ЮРА) – у дівчинки болять, спухають та не слухаються суглоби, особливо важко «розрухатися» після сну. Хвороба проявилась коли дівчинці було 3 роки, зараз 11.

            У Юліани є молодша сестричка, хоча виглядає молодшою саме Юля, дівчатка дуже дружні. Донедавна батьки тягнули лікування самотужки, поки їм не назначили дорогий імуносупресант Такролімус (Програф). На добу потрібно 3мг препарату – двох упаковок 0,5 і 1 мг вартістю 4600 грн стане на 25 днів, а приймати його потрібно постійно і довго.

            Зараз ми плануємо придбати хоча б по дві упаковки 0,5мг і  1мг, того Прографу, який ми купували попередньо, залишилось на 2 тижні. Потрібно 9200 грн.

            У кожного з цих дітей тати кадрові військові. Кожен з них, зважаючи на важкий діагноз дитини, міг би знайти можливість залишитись вдома, натомість, кожен неодноразово побував в АТО, а дехто і зараз на Сході. Вони захищають нас і борються з ворогом там, тоді як їх діти борються з хворобою тут. Кому ж подбати про їх дітей?  Мабуть, що нам.

 Реквізити для надання допомоги:

БФ «Крила надії»
Західне ГРУ ПриватБанку м.Львів
МФО 325321
ЄДРПОУ 35620901
Рахунок 26000060442841
Призначення платежу - добровільне пожертва дітям героїв.
 
Координатор адресної допомоги 
Марина Анісімова 050 370 90 02