Новини / Вівторок, 12 жовтня, 2010

Фруктові вітражі :)

Саме таке завдання ми мали на минулому творчому занятті з дітками Львівської обласної.

 

Вітражі – одне із улюблених дітьми завдань. Знаючи це, ми намагаємося якомога частіше включати його у план наших творчих занять. Кожного разу ми намагаємося вигадати нову цікаву тему створення кольорових вітражів. Цього разу ми малювали вітражними фарбами різноманітні кольорові фруктики.

У відділенні хірургії на загальне творче заняття з діток не зміг вийти ніхто. Тому там усі матеріали були роздані по палатах для самостійного опрацювання.

У відділенні на цих вихідних ми зустріли Христинку Радецьку  та Надійку Рягіну  .

 


 

Христинка відбула хімію, почувається наразі добре, правда в суботу знадобився препарат гептрал, попадали печінкові показники, а загалом тримається молодчинкою!

 

 


 

Повернулась у відділення і Надійка Рягіна – ця новина  просто не вкладається в голові… І хоч дівчинці знову довелось розпочати хімію, чарівна посмішка все одно не сходить з Надійчиного личка – ну просто сонечко, а не дівчинка!

Наразі препарат топотекан закуплено – величезне спасибі всім небайдужим людям, які допомагають Наді. Дуже сподіваємось, що все буде добре, адже Надійка така умнічка, вона дуже мужня і терпляча дівчинка, ніколи ніяких нарікань чи скарг, тримається сама ще й маму підбадьорює!

Дітки пообіцяли показати нам свої творіння наступної суботи на творчому занятті.

 

У відділенні гематології частина дітей займалася на коридорі зі всіма.

 


 

Був серед них Дмитрик, який дуже любить малювати.

 


 

Як виявилося під час заняття, не менше хлопець любить ананаси. Тож не дивно, що саме цей фрукт він вирішив намалювати вітражними фарбами в першу чергу.

Малювання фрукта так захопило Дмитрика, що незабаром його мама була змушена бігти до магазину по ананасовий сік. J До речі, окрім ананаса Дмитрик намалював ще й полуничку. А от його мама створила апетитний лимон.

 


 

Андрійчик на заняття також прийшов із мамою. Хлопець розмалював зелене яблуко і банан.

 


 

            Його мама теж намалювала два вітражних малюнка: один з яких  так, як і в сина – банан, а інший – рожево-оранжевий зайчик

 

Не минуло заняття і без нашої Анічки Калиневич. За весь час лікування у відділенні дівчинка вже мала змогу малювати вітражі. Тому вона не лише швидко і «професійно» виконувала свою роботу, а й допомагала нашим волонтерам пояснювати завдання діткам, які ще не стикалися зі створенням таких вітражів.

            Анічка закінчила останній блок основної хімії , зараз чекаємо падіння аналізів. Кошти для Ані зібрано , наразі замовлено 5 флаконів філграстиму, проте більш за все хочеться сподіватись, що аналізи не дуже попадають.

            От би поскорше Аня повернулась додому! Ми всі дуже вдячні тим людям, що протягом тривалого часу допомагали Анічці і її сім’ї, ця допомога була дуже і дуже потрібна.

            Решта діток займалися у своїх палатах, через показники аналізів.

 


 

            Наші волонтери теж не пасли задніх і завзято вимальовували свої вітражі: полуничку, кавунчик і лимон.

            Отож, завдання виконано і знову настав час готуватися до наступного заняття.

 

 

 

                                                                                                Наталя Баландюк

БФ «Крила надії»

032 240 76 13

 

          Проект «Терапія радістю» здійснюється  за підтримки Львівської міської ради.