Новини / Четвер, 25 лютого, 2010

Інтернет-аукціон «Купи людину»

У Львові до Дня онкохворої дитини пройшов II Інтернет-аукціон з неоднозначною назвою «Купи людину». Метою акції був збір коштів на покупку одного інфузомата для відділення хірургії Львівської обласної. Безумовно, торгівлею людьми в прямому значенні ніхто не займався.

Просто кілька ініціативних львівських студентів, розмірковуючи на тему, як би зібрати кошти для потребуючих діток, несподівано придумали продати через соціальну мережу «Вконтакте» прогулянку з собою коханими. Почалося все з жарту, хлопці ат дівчата посміялися, а один з них - Тарас Тортина, який згодом став ідейним лідером акції, взяв і створив групу в мережі. Виявилося, що охочих взяти участь у благодійному аукціоні, не мало. Кошти, зібрані під час першого інтернет-аукціону до дня Святого Миколая ініціатори аукціону перевели на рахунки благодійних фондів, які допомагають дитячим будинкам.
Безумовно, організація такої акції справа не проста і на долю ентузіастів випало чимало перипетій, складнощів і непорозумінь. Однак, коли ми звернулися з проханням допомогти нам зібрати гроші на інфузомат, вони відразу ж приступили до роботи.
Під час аукціону було зібрано 4336 гривень. 4293,07 було переведено на рахунок БФ «Крила надії», а 42,93 (1% від суми) з'їла комісія банку.
Вартість інфузомату на сьогоднішній день становить майже 20 тисяч гривень. А для відділення, в якому проходять лікування онкохворі діти, він просто незамінний. У відділенні хірургії є 3 робочих інфузомата, і катастрофічно потрібен ще один. Перший внесок ми маємо - 4293 гривень. Залишилося зібрати ще 15707 гривень.
Хочеться поіменно подякувати хлопцям та дівчатам, які запустили проект, стали модераторами групи «Вконтакте» і провели сам аукціон. Спасибі Максиму Стегнію, Богданові Рибаку, Ані Процайло, Марині Временовій, Юрі Мелеші, Оле Михлінії, Тарасу Тортині і Дмитру Бравчуку. Так само окреме величезне спасибі чудовому львівського ресторану «Прага» на вул. Гнатюка, адміністрація якого охоче пішла на зустріч і надала учасникам акції свої затишні приміщення. Також спасибі всім, хто так чи інакше прийняв участь в аукціоні.
Закликаємо всіх підтримати добре починання львівських студентів і допомогти зібрати кошти на купівлю інфузомата для відділення хірургії.
Фінансову допомогу можна надсилати на реквізити фонду «Крила надії»:

Львівське відділення РУ ВАТ "РОДОВІД БАНК" г Львов
МФО 321712
ЄДРПОУ 35620901
№ рахунку 26009020000140
Призначення платежу - благодійна допомога на придбання медичного обладнання.