Новини / Четвер, 25 лютого, 2010

Львівська обласна - потихеньку продовжуємо бій

Проскурник Діма закінчив другий блок хімії. Переніс його нормально - Дімка в нас молодець.

Мама тільки молиться, щоб апетит у Діми не пропадав. А так все нормально, правда, грастим відкапали ще під час хімії, залишився один флакон. І з розчином глюкози і хлориду натрію вийшла накладка - з минулої п'ятниці і до вівторка тягали його Димці та Ігору Шереметі літрами - по 1,5 - 2 літри глюкози і хлориду на день. Начебто і не надто дорого, але не так просто виявилося у вихідні назбирати необхідну кількість розчинів.
А в іншому, у Дімчика все в порядку. Через кілька днів передбачається падіння аналізів, але поки тримаються. Для Дімки є 1709 гривень - спасибі громаді церкви «Христове спілкування», вони вже не вперше допомагають нашим діткам і, в тому числі, Дімі Проскурнику.

Шеремета Ігор теж відкапался у вівторок.
Інфекцію, яка була у Ігора перед хімією, вдалося здолати завдяки віфенду, ампульного, який був у лікарні ітаблеток, які нам, на щастя, вдалося для Ігора купити.
Зараз хлопчик теж почуває себе не погано. Величезне спасибі Обшанській Ю.М., що перевела для Ігора 500 гривень на реквізити фонду - більша половина вже витрачена на глюкозу і хлорид натрію.

Рису Максимчику у вівторок зробили МРТ, за обстеження ми заплатили 1015 гривень - величезне спасибі всім, хто підтримує Максимка фінансово, без вашої допомоги батькам довелося б дуже складно, одна справа переживати, що покаже обстеження, але коли доводиться думати ще й про те, де взяти на нього грошей - стає дуже сумно ... Адже всім діткам, які проходять лікування, МРТ призначають як мінімум тричі, а іноді і більшу кількість разів. Вартість обстеження з контрастом в середньому від 1000 гривень, плюс-мінус. А не пройти його або навіть прострочить дуже не бажано.
МРТ показало, що пухлина у Максимка не змінилася, вона не росте, але й не зменшується. Зараз малюкові призначили ще один курс темодалу, на який він має заступити сьогодні.
Почувається малюк добре. Максимчик дуже серйозний хлопчик, до того ж через парез гортані та лицьового нерва справа, Максим не розмовляє і мало посміхається, але останні кілька місяців дуже помітно, як до правої половині личка повертається міміка, а тепер мама помітила, що нижня губка праворуч теж починає трохи рухатися. А ще Максимко починає потроху пустувати, що теж хороший знак, адже коли діткам погано, їм, як відомо, не до пустощів.

Особа Володя у вівторок теж пройшов МРТ. Вартість обстеження склала 980 гривень. Результати добрі, на місці пухлини чисто. Однак, Володі планується ще хіміотерапія. Швидше за все, що хлопчикові знадобиться вінорельбін, але остаточно буде відомо завтра.
Поки Володя вдома, відпочиває від лікарні. Почувається теж добре.

На останок, всім привіт від Лесюка Віталіка. Наш спритний хлопчик закінчив лікування. Минулого тижня Віталіку теж робили МРТ, і результат показав, що все чисто і хлопчик здоровий! Як же приємно отримувати і повідомляти такі новини! Віталік стійко витримав усі випробування, як і його батьки, які ніколи не сумували і не опускали рук. Хлопчик завжди відрізнявся непосидючістю і надлишком енергії, веселив наших волонтерів і влаштовував гонки лікарняними коридорами. Тепер до лікарні йому належить їздити тільки на перевірки кожні кілька місяців.
Ми вітаємо нашого дорогого Вітальку, він сильний хлопчик і у нього все в житті буде добре! А так само батьки і ми говоримо величезне спасибі всім, хто підтримував хлопчика фінансово і морально. Завдяки вам наші маленькі друзі повертаються до простих дитячих радощів!

 

Так само всім привіт і спасибі від Мамчур Христинки. Наша модниця і красуня теж закінчила основне лікування. Зараз вона вдома, ходить до школи, коли погода дозволяє, спілкується з подружками і надолужує все, що перешкодила зробити хвороба.
На жаль, пухлина залишилася на своєму місці - вона не операбельна, так сказали львівські фахівці, підтвердили лікарі в Києві і закордоном. Звичайно, це виходить життя «на пороховій бочці», але батьки щасливі і цим і кожен новий день проживають з вдячністю! Христинка почуває себе чудово, цвіте і пахне, що називається, у неї відросло чудове світле волосячко, посмішка просто не сходить з обличчя, і морально-психологічний стан покращився. Адже останні тижні лікування проходили просто на межі зриву, поїздки в лікарню стали мукою і для Христини, і для мами.
Але все найстрашніше вже позаду. Христинка, як і раніше буде спостерігатися в хірургії Львівської обласної та при цьому впевнено дивитися у світле майбутнє! Дякуємо всім, хто допомагав нашій дівчинці, спасибі всім, хто пам'ятає і цікавиться її долею тепер - ви дуже їх підтримали, Христинку і маму Зоряну, двох веселих дівчаток у яких все має бути добре!

П.С. Якийсь сьогодні такий день, що хочеться говорити і говорити ДЯКУЮ всім, хто допомагає нашим малюкам. Ще раз спасибі Наді з церкви, яка допомагає діткам і фінансово і всякими цікавими матеріалами для творчих занять, спасибі молодій сім'ї з малечею у коричневому комбінезоні, які передали 500 гривень на потреби наших діток і три упаковки паперу для офісу, спасибіблагодійникам, які постійно нам допомагають, зокрема, підприємцю Сіверському Б.О., який регулярно переводить кошти для наших підопічних і завжди допомога приходить тоді, коли вже здається, що чекати її нізвідки. Так і цього разу, для оплати МРТ Особи Володі катастрофічно не вистачало грошей, але сталося диво і на рахунок надійшло 2000 гривень, завдяки цьому внеску ми й оплатили обстеження для Володі. Спасибі вам за те, що ви є і за те, що вам не байдуже!
А завтра нам потрібно викупити упаковку віфенда в таблетках вартістю 7500 гривень. Препарат дуже потрібний у відділенні гематології, в будь-який момент він може знадобитися і Проскурніку, і Шеремет. До того ж, зараз він проходить перереєстрацію і купити його не просто, цю упаковку привезли аж з Дніпропетровська і ми вже рівно тиждень не можемо його викупити ... Допоможіть нам зібрати необхідну суму, на рахунку фонду на віфенд є не більше 2000 гривень і якщо ми відмовимося від замовленого препарату, наступного разу його нам можуть і не привезти.

Кошти можна переказувати на реквізити фонду, вказавши в призначенні: добровільна пожертва напрямок «Я маю надію».